بهگفته سخنگوی وزارت کشور آلمان، در طول سال ۲۰۲۲، ۱۲۹۴۵ مهاجر از آلمان بازگردانده شدهاند که نسبت به سال قبل از آن افزایش اندکی داشته است.
به گزارش گیشنیز سیاستمداران در سراسر اتحادیه اروپا و آلمان در حال حاضر در حال بحث در مورد راههایی برای تقویت سیاست بازگشت مهاجرانی هستند که یا پناهندگی آنها رد شده، واجد شرایط آن نیستند یا مرتکب جرم شدهاند. به این معنی که آنها را بهطور قانونی به کشور اصلی خود بازگردانند.
به گزارش خبرگزاری dpa آلمان، سخنگوی وزارت کشور آلمان اعلام کرد که این کشور در سال ۲۰۲۲، ۱۲۹۴۵ خارجی را به کشورهای خود بازگردانده است.
در سال ۲۰۲۱، این رقم به ۱۱۹۸۲ رسید. پیش از همهگیری، تعداد بازگشتها کمی بیش از دو برابر امروز بود: در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۲ هزار خارجی از آلمان بازگردانده شدند. این افراد یا به کشور مبدا خود بازگشتند یا بر طبق توافقنامه دوبلین به کشورهایی فرستاده شدند که روند پناهندگی را از آنجا آغاز کرده بودند (کشورهای اتحادیه اروپا).
تلاش برای افزایش بازگشت پناهجویان
احزاب محافظه کار اپوزیسیون (CDU/CSU) ابراز کردهاند که رقم ۱۳ هزار نفر از ۵۰ هزار نفر متقاضی درخواست پناهندگی، بسیار کم است.
حزب چپ نیز در مخالفت با دولت میگوید که آلمان بهجای تلاش برای افزایش تعداد پناهجویان، باید سیاستهای بهتری ارائه دهد تا مردم بتوانند در این کشور بمانند و آیندهی خود را بسازد. کشوری که در آن کار کنند و عضوی از جامعهی آن شوند.
آمار و ارقام نشان میدهد که تا پایان سال ۲۰۲۲، حداقل از ۳۰۴۳۰۰ نفر از پناهجویان خواسته شده تا کشور را ترک کنند. با اینحال، از این تعداد حدود ۲۴۸۱۰۰ نفر «دولدونگ» در اختیار داشتند که حداقل بهطور موقت، اخطار خروج آنها را بهحالت تعلیق در آورده و لغو میکند.
دولت فدرال فعلی آلمان قول داده که قوانین آلمان را برای بازگرداندن افرادی که واجد شرایط ماندن نیستند، تقویت کند. این بیانیه خاطرنشان میکند که افراد دارای جرم باید در اسرع وقت به کشور مبدا بازگردانده شود.
همچنین در برخی از بازگشتهای داوطلبانه، به اشخاص کمک مالی میشود تا با گذراندن دورههای آموزشی در کشور مبدا، آیندهی خود را بسازند.
توافقنامه بازگشت
این بیانیه خاطرنشان میکند که افراد را میتوان به چند دلیل بازگرداند: ممکن است برای برخی افراد حکم اخراج صادر شده باشد. مجوز اقامت آنها منقضی شده باشد، یا هرگز مجوز اقامت را دریافت نکرده و بدون مدارک معتبر وارد آلمان شده باشند.
بهگفته دولت، بسیاری از کسانی که مجبور به ترک کشور هستند را نمیتوان بازگرداند، زیرا آنها پاسپورت یا مدارک مربوط به کشور مبدا را در اختیار ندارند. اگر چنین باشد، مقامات باید برای این افراد گذرنامه جایگزین تهیه کنند. همکاری کشور مبدا نیز برای بازگرداندن شخص، لازم است.
دولت آلمان میگوید توافق سازنده با کشورهای مبدا، عاملی تعیینکننده در سیاست بازگشت موفق است، زیرا به دولتها این امکان را میدهد تا این اشخاص را شناسایی و مدارک سفر را برای آنها فراهم کند تا کار پناهجویان بهدرستی پیش رود.
براساس فهرستی که آخرین بار در ژانویه ۲۰۲۳ بهروزرسانی شد، آلمان اکنون با آلبانی، الجزایر، ارمنستان، کشورهای بنلوکس (لوکزامبورگ، بلژیک و هلند)، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، دانمارک، استونی، فرانسه، گرجستان، گینه قزاقستان، کرواسی، کوزوو، لیتوانی، لتونی، مراکش، مقدونیه شمالی، نروژ، اتریش، رومانی، سوئد، سوئیس، صربستان، اسلواکی، کره جنوبی، سوریه، جمهوری چک، مجارستان و ویتنام توافقنامه بازگشت دارد.