از آنجاییکه رژیم غذایی ما انسانها تاثیر مخربی روی محیط زیست میگذارد و باعث ایجاد تغییرات آبوهوایی میشود، انتخاب درست رژیم غذایی، میتواند در کاهش این روند کمککننده باشد. گیشنیز در این مقاله درباره رژیم غذایی مدیترانهای توضیح میدهد:
رژیم غذایی چطور بر محیط زیست تأثیر میگذارد؟
مطالعات جدید نشان میدهد که سیستم کشاورزی و غذایی جهان، محرک اصلی تخریب محیط زیست و تغییرات آبوهوایی هستند.
طبق پیشبینیها، جمعیت جهان تا پایان قرن ۲۱ به ۱۰/۹ میلیارد نفر میرسد و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) تخمین میزند که برای تأمین نیاز انسانها تولید مواد غذایی باید تقریباً ۵۰ درصد افزایش داشته باشد که احتمالاً رشد پایدار را مختل کرده و منابع طبیعی را از بین میبرد.
کدام رژیم غذایی برای محیط زیست بهتر است؟
در این مقاله، رژیم غذایی مدیترانهای بهعنوان شماره یک مفید برای این سیاره انتخاب شده است.
این رژیم غذایی در کشورهای ایتالیا، قبرس و یونان، برای ایجاد تنوع زیستی و تنوع غذایی-گیاهی استفاده میشود.
رژیم غذایی مدیترانهای و تنوع زیستی
این رژیم سرشار از سبزیجات، میوهها و غلات است، در کشورهای مختلف تنوع زیادی دارد و محصول حیوانی ندارد که برای سلامتی مفید است، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد و تأثیر کمی بر محیط اطراف خود میگذارد.
این مطالعه نشان میدهد که تنوع زیستی کشاورزی و تنوع در گونههای گیاهی غذایی در این رژیم بیشتر از الگوهای غذایی غربی است.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که رژیم غذایی مدیترانهای با انتشار گازهای گلخانهای کمتر، کاهش مصرف آب، کاهش استفاده از زمین و کاهش نیازهای انرژی مرتبط است.
رژیم غذایی غربی که مقادیر زیادی گوشت، لبنیات و غذاهای فرآوریشده دارد مبتنی بر روشهای تولید کشاورزی است که به اکوسیستم آسیب زده و استفاده از سوختهای فسیلی و انتشار گازهای گلخانهای را افزایش میدهند.
محققان در این مطالعه دریافتند که رژیم غذایی مدیترانهای به ایجاد محیطی با تنوع زیستی بیشتر کمک و فشار کمتری بر منابع طبیعی وارد میکند.
از چه نوع محصولاتی در رژیم مدیترانهای استفاده میکنیم؟
برای پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای، باید میوه و سبزیجات را بههمراه غلات کامل مثل جو، برنج قهوهای و نان سبوسدار بهعنوان غذای اصلی خود انتخاب کنید.
حبوباتی مثل لوبیا، عدس و نخود منبع عالی برای پروتئین هستند. همچنین باید از چربیهای سالم مثل روغن زیتون و آووکادو استفاده کنید.
و غذاهایی که باید مصرف آنها را کاهش دهید شامل گوشت فرآوریشده مثل سوسیس و کالباس و غلات تصفیهشده مثل نان سفید و غذاهای آماده و محصولاتی با شکر افزوده مثل نوشابههای گازدار هستند.