تا چند سال پیش، برای پیدا کردن کار باید از یک فرایند استاندارد پیروی میکردیم: خرید و پیدا کردن موقعیتهای شغلی خوب در یک روزنامه، آماده کردن رزومه، معرفینامه، نمونه کارها و ارسال آن با پست به شرکت مورد نظر.
اما در حال حاضر، وبسایتهای آنلاین طوماری از فرصتهای شغلی خوب دارند. رسانههای اجتماعی حرفهای در بعضی حوزههای کاری به یک ستون تبدیل شدهاند و اخیراً، هوش مصنوعی یک لایه دیگر از پیچیدگی را برای جویندگان کار به وجود آورده است.
اکثر جویندگان کار قسمت مشاغل Glassdoor، Indeed یا LinkedIn را جستوجو میکنند، گزینه Quick Apply را فشار میدهند و امیدوارند کارشان درست شود. اما برای درست کردن رزومه، معرفینامه و ارتباط ایمیلی باید وقت گذاشت.
در واقع ساده شدن درخواست کار یک شمشیر دولبه است. کسانی که به دنبال پیدا کردن کار هستند میتوانند چند درخواست کار را همزمان ارسال کنند و این به معنی آن است که بقیه کارجویان هم از این فرصت استفاده میکنند. بنابراین استخدام سختتر میشود.
اما تکنولوژی ChatGPT و LinkedIn میتوانند کمک کنند تا این اشتباه را انجام ندهید.
در این مقاله یک راهنمای چهار مرحلهای در مورد نحوهارسال درخواست را توضیح دادهایم:
مرحله ۱: از الگوریتم LinkedIn استفاده کنید
LinkedIn با وجود بیش از ۹۰۰ میلیون عضو در سراسر جهان، باعث میشود افراد در جستوجوی کار در میان انبوهی از متقاضیان گم شوند.
اما ابزارهایی مانند LinkedIn Spotlights ویژگیهای خاصی را از انبار کاه بیرون میکشد و آنها را برای استخدامکنندگان برجسته میکند.
هدف Spotlights کمک به استخدامکنندگان است. به این ترتیب که کاندیداهایی که احتمال بیشتری برای همکاری با سازمان خاصی دارند را اولویتبندی میکند. Spotlights میتواند به طور قابل توجهی شانس یک متقاضی برای جلب توجه را افزایش دهد.
LinkedIn میتواند به متقاضی کمک کند تا به Spotlights برسد:
- صفحه LinkedIn شرکت مورد نظر خود را دنبال کنید.
- افرادی که در شرکت مورد نظر شما کار میکنند را دنبال کنید یا با آنها ارتباط بگیرید.
- از دکمه «I’m interested» که در زیر قسمت «About» یک شرکت قرار دارد استفاده کنید. علاقه خود را به کار در شرکت نشان دهید و قبل از اینکه رزومه خود را ارسال کنید، توسط کارفرمایان شناخته شوید. به خاطر داشته باشید: دکمه «I’m interested» فقط تا یک سال فعال است و بعد از آن مجبورید دوباره روی آن کلیک کنید.
مرحله ۲: پیشدستی کنید
تنظیم درخواست شغل برای یک کار خاص، قبل از اینکه موارد مورد نیاز را جمع آوری کنید، شروع میشود.
خیلی از مردم در فرایند جستوجوی شغل ناامید میشوند.
توصیه گیشنیز این است: چند ماه قبل از درخواست برای یک کار، با شرکت تماس بگیرید و درباره سازمان اطلاعات بیشتری کسب کنید.
و وقتی که جایگاه شغلی باز شد وبرای آن مناسب بودید، از قبل در شرکت شناخته شده باشید.
یکی از راههای انجام این کار این است که برای مدیر استخدام در مورد یکی از پستهای LinkedIn او کامنت بگذارید.
نظراتی مثل «مقاله جالبی است!» یا «پست خوبی است!» به اندازه کافی مشارکت شما را نشان نمیدهد و از اظهار نظر بیش از حد هم دوری کنید.
مرحله ۳: تعریف شغل را با ChatGPT تجزیه و تحلیل کنید
کارشناسان میگویند ChatGPT محدودیتهای کاربردی دارد، اما ما میگوییم اگر درست از آن استفاده کنید، میتواند یک ابزار کاریابی ارزشمند باشد.
از ChatGPT برای شناسایی موضوعات رایج در تعریف شغلها استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند رزومه و معرفینامه خود را برای آن شغل خاص سفارشی کنید.
برای انجام این کار، تعریف شغل را در ChatGPT کپی کنید و یک پیام مؤثر و ویژگیهای مربوط به خودتان مثل آخرین عنوان شغلی، سالهای تجربه و صنعت مورد نظرتان را به آن اضافه کنید کنید. یک مثال از یک رزومه خوب این است: «تعریف این شغل را بخوانید و پنج مهارت اصلی که باید در رزومه و معرفینامه خود برجسته کنم را به من پیشنهاد بده.»
اگر ChatGPT پاسخ درستی نداد، درخواستتان را خاصتر کنید تا به جواب مورد نظرتان برسید. در واقع باید به نوعی با آن بازی کنید.
مرحله ۴: رزومه و معرفینامه خود را بر اساس خروجی ChatGPT تنظیم کنید
وقتی ChatGPT اولویتهای اصلی شغل را اضافه کرد، آنها را با رزومه و معرفینامه خود ترکیب کنید.
شاید لازم باشد نکاتی را اضافه کنید که در رزومه اصلی خود نداشتید.
شاید هم نیاز باشد نکات مهم را حذف کنید، مثل مواردی که با اولویتهای آن شغل مرتبط نیست یا «تمرکز» روی نکات اصلی را کمتر میکند.
وقتی نوبت به معرفینامه رسید از همان استراتژی استفاده کنید. موضوعات کلیدی در تعریف شغل را در نظر بگیرید و مواردی را به سابقه کاری اضافه کنید که سازگاری شما با آن موضوعات را برجسته میکند.
معرفینامه به عنوان پیش غذایی برای رزومه شما است: استراتژی اصلی این است که با برجسته کردن یک یا دو مورد از رزومه یا نمونه کار، توجه خواننده را جلب کنید و امیدوار باشید که بیش از شش تا هشت ثانیه رزومه شما را بررسی میکنند.