این مطالعه از تکنیک تصویربرداری مغز برای تشخیص فعالیت آن در بین 24 شرکتکننده در حین بازی لابیرنت استفاده کرده است.
از شرکتکنندگان این آزمایش خواسته شد تا چند شکل را برای رسیدن به انتهای راه انتخاب کنند.
هر شکل به مسیر متفاوتی منتهی میشد که از مجموعهای از عکسها تشکیل شده بود و امتیاز داشت. شرکتکنندگان باید بهترین مسیر را انتخاب میکردند. امتیازات با گذشت زمان تغییر میکرد.
نتایج نشان داد که فکر کردن به انتخابهای گذشته، باعث میشود که شرکتکنندگان خاطره تجربیات قبلی را در ذهن مرور کنند.
محققان پس از دریافت بازخورد، فعالیت مغزی شرکتکنندگان را بررسی کردند و دریافتند که آنها به مسیرهای کمتر طی شده در لابیرنت فکر میکنند.
جالب اینجاست که تکمیل مسیر و مرور ذهنی آن بسیار سریع بود و در کسری از ثانیه اتفاق میافتاد.
نتایج نشان داد که بازپخش تجربیات چگونه در زمانهای مختلف میتواند به دو عملکرد شناختی مجزا مرتبط باشد. با اینحال، هر دو اثر مربوط به افزایش فعالیت در مناطقی از مغز از جمله هیپوکامپ رخ داد که برای حافظه بسیار مهم است.
دکتر الیوت ویمر، محقق اصلی این پروژه گفت: «آزمایشها نشان داد که مرور مجدد ممکن است به تواناییهای ذهنی کلیدی، تصمیمگیری و حافظه در زمانهای مختلف کمک کند. در زمان تصمیمگیری، با تمرکز روی کار در دست اجرا، از نقش حافظه استفاده میشود. اما در زمانهایی که فکر کمتر درگیر است، یادآوری مجدد خاطرات و مرور تجربیات قویتر خواهد بود.»
این تیم تحقیقاتی در حال حاضر امیدوار است که این یافتهها به تحقیقات آتی مربوط به اختلالات خلق و زوال عقل کمک کند.
دکتر ویمر گفت: «مغز در موقعیتهای مختلف، یک عملکرد را بر دیگری اولویت میدهد. با بررسی و کشف دو کارکرد متمایز یادآوری و مرور مجدد، این نتایج ممکن است راهگشای تحقیقات آینده در مورد مشکلات تصمیمگیری و حافظه در اختلالات روانپزشکی و حافظه باشد.»