به نظرتان معدل دانشگاه یا مدرسه تاثیری در استخدام دارد؟ آیا باید در رزومه شغلی، معدل را بنویسیم؟ فارغالتحصیلان بسیاری بعد از تمام شدن دانشگاه و جستجوی کار با این سوال روبرو هستند.
ممکن است دانشجویان در زمان تحصیل، تلاش کنند بهترین معدل را داشته باشند و غرق در درس و امتحانات شوند. اما این عدد چقدر در دنیای حرفهای اهمیت دارد؟ آیا اصلاً مهم است که معدل شما چند باشد؟
ویکی سالمی، کارشناس مشاغل میگوید شرکتها به سمتی حرکت میکنند که خوب و درست کار کردن برای آنها فراتر از نمرات دانشگاهی شده است. با این اوصاف، گاهی معدل هم در فرایند استخدام در نظر گرفته میشود و بعضی شرکتها برای استخدام معدل را در نظر میگیرند.
به گزارش گیشنیز، سالمی در این مقاله چند نکته را برای کسانی که تازه وارد بازار کار میشوند، توضیح داده است:
۱. معدل شما برای همه شرکتها مهم نیست
سالمی میگوید در حال حاضر، استخدام افراد منعطفتر شده و شرکتها در فرایند مصاحبه به معدل توجه نمیکنند.
بعضی کارفرمایان در مورد آن سؤال میکنند و بعضی دیگر نه. بنابراین کارجویان هستند که تصمیم میگیرند روی چه موضوعی در فرایند مصاحبه مانور بدهند.
اگر کارفرمایی در زمان استخدام روی این مسئله تاکید میکند، ممکن است بخواهد از بین تعداد زیادی متقاضی واجد شرایط، یک نفر را انتخاب کند.
۲. در صورتی روی معدلتان مانور دهید که ارزشش را داشته باشد
سالمی به جوانان و تازه فارغالتحصیلان توصیه میکند که تنها در صورتی روی معدل مانور دهید که ارزشش را داشته باشد.
برای آن دسته از کسانی که رزومهای قوی و پر از مهارتهای چشمگیر و تجارب کاری، دورههای کارآموزی و موقعیتهای مدیریتی دارند، گفتن معدل و مهم جلوه دادن آن، خیلی به کار نمیآید.
۳. هرچه از زمان فارغالتحصیلی بیشتر بگذرد، معدل کم اهمیتتر میشود
برای فارغالتحصیلان دانشگاه و متخصصان جوان، GPA یا معدل، ممکن است مهم باشد. نمرات دانشگاه به شرکتها کمک میکند تا افراد مقطع کارشناسی و فارغالتحصیلان را که تجربه کار کمی دارند، کمتر با نیروهای با تجربه مقایسه کنند.
او میگوید: «هرچه از زمان فارغالتحصیلی دورتر میشوید، احتمال کمتری دارد که از شما معدلتان را بپرسند.»
۴. روی تواناییهایتان مانور دهید، نه معدل
سالمی میگوید، تواناییهایتان فراتر از معدل شما است. نمرات جزیی از تجربه دانشگاهی شما هستند و آن چیزی که بیشتر مهم است مهارت و استعداد شما است.
بیشتر روی تواناییهایتان تمرکز کنید و درباره اینکه چطور این معدل خوب را به دست آوردید حرف بزنید: مدیریت زمان، توانایی برنامهریزی دقیق یا … .