در حالیکه دانشجویان بسیاری مشتاق هستند تا شغلی ایدهآل برای شروع حرفه خود پس از فارغالتحصیلی بیابند، اما برخی چنین آرزوی ندارند و میخواهند رئیس خودشان باشند. راهاندازی کسبوکار ممکن است جذاب و هیجانانگیز باشد، اما بههمان اندازه هم دشوار و چالشبرانگیز است.
براساس نظرسنجی انجامشده، ۴۳ درصد از دانشجویانی که تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۲۰۲۳ یا بعد از آن به پایان میرسانند، درصورتیکه کسبوکارشان سودآور شود، به احتمال زیاد قبل از دریافت مدرک تحصیلی دانشگاه را ترک خواهند کرد. بهطور مشابه، ۳۳ درصد از دانشجویان به احتمال زیاد دانشگاه را قبل از فارغالتحصیلی ترک میکنند.
به گزارش گیشنیز این نظرسنجی که از ۱۰۰۰ دانشجوی کالج در ایالات متحده بود، نشان میدهد که ۱۷ درصد از فارغالتحصیلان ۲۰۲۲، از قبل کسبوکار خود را شروع کردهاند، ۱۶ درصد قطعا برای راهاندازی یک کسبوکار برنامهریزی میکنند و ۲۷ درصد هم در حال بررسی آن هستند. از هر پنج فارغالتحصیل، دو نفر گفتند که به این فکر میکنند که رئیس خودشان باشند، زیرا میخواهند کاری را انجام دهند که به آن علاقه دارند.
دنیس کنسورت، کارشناس بازاریابی میگوید: «مالکیت تجاری، این نسل از کارمندان را قادر میسازد تا انعطافپذیری خود را حفظ کنند و در عین حال علایق خود را بررسی کنند.»
سه صنعت برتر که فارغالتحصیلان سال ۲۰۲۲ در نظر دارند کسبوکار خود را در آن راهاندازی کنند عبارتند از:
- خدمات اجتماعی
- تجارت و امور مالی و
- طراحی و هنرهای تجسمی
از دانشجویی تا کارآفرینی: درسهای کلیدی برای راهاندازی کسبوکار
هر دانشجویی که قصد راهاندازی استارتآپ خود در کنار تحصیل یا پس از فارغالتحصیلی را دارد، باید این موارد ضروری را در نظر داشته باشد.
کریستیانو بلاویتیس، استادیار کارآفرینی در دانشکده مدیریت ویتمن به دانشجویانش توصیه میکند که مصاحبه با مشتری و کارهایی از قبیل آن انجام دهند تا بتوانند در هزینه و زمان صرفهجویی کنند و اگر فکر میکنند ایدهای دارند، آنرا سریعتر اجرایی کنند تا بازخوردی را که میخواهند، ببینند.
او گفت: «اینکار را سریع و ارزان انجام دهید و ببینید نتیجه آن ماندگار است یا خیر. اگر نه، محصول خود را عوض کنید. قبل از انجام دوباره آن تحقیق کنید و تا آنجا که ممکن است آزمایش کنید تا چیزهایی را پیدا کنید که بهترین نتیجه را میدهند. اگر همهچیز خوب جواب داد، میتوانید عمیقتر کاوش کنید و پول بیشتری را در استارتآپ خود سرمایهگذاری کنید.»
بلاویتیس گفت که فارغالتحصیلان مشتاق کارآفرینی که میخواهند کسبوکارهای موفقی داشته باشند، باید از قبل برای بازار کار رقابتی آماده شوند، زیرا در هر حرفهای چالشهایی وجود دارد.
وی افزود: «از جمله چالشهای فارغالتحصیلان، بازار کار است که بهسرعت در حال تغییر است. چالش بعدی مجموعه مهارتها و مشاغل موجود است. همچنین هوش مصنوعی جایگزین بسیاری از مشاغل فعلی و فناوریهای جدید میشود و ممکن است در آینده جایگزین بسیاری از مشاغل دیگر هم شود.»
بهگفته او بهتر است دانشجویان تجزیهوتحلیل کنند تا بفهمند کدام مشاغل در پنج یا ده سال آینده جایگزین نمیشوند و سعی کنند وارد این بازارهای کار شوند.
او میگوید: «هر چیزی که نیاز به تفکر و همدلی زیادی نداشته باشد، در عرض بیست سال آینده بهراحتی جایگزین میشود، پس بهتر است در این صنایع مشغول نشوید. این همان چالشی است که هر فرد فارغالتحصیل باید برای بیست سال آینده در نظر بگیرد، زیرا بازار کار بسیار تغییر خواهد کرد و رباتها جایگزین مشاغل ساده خواهند شد.»
بلاویتیس ضمن توصیه به دانشجویان برای تجزیهوتحلیل اینکه کدام مشاغل در چند سال آینده جایگزین نمیشوند، اشاره کرد که بسیاری از شرکتهای بزرگ، دولتها و بانکهای مرکزی بهدنبال بلاکچین هستند، بنابراین دانشجویانی که خواهان شغل در این بازار هستند یا حتی کسانیکه بهدنبال فرصتهای کارآفرینی هستند، باید به این صنعت توجه کنند.
او گفت: «این صنعت جالب و یک فناوری جدید است. بسیاری از شرکتهای بزرگ و همچنین بانکهای مرکزی و دولتها در حال بررسی این فضا هستند، پس مهم است که به آنچه در چند سال آینده در بازار میآید، نگاه کنیم و آماده بهرهبرداری از آن باشیم.»
بایدها و نبایدهای راهاندازی کسبوکار
موارد زیادی وجود دارد، اما برخی از آنها اهمیت ویژهای دارند که باید قبل از راهاندازی یک کسبوکار در نظر گرفته شوند تا از مشکلات غیر منتظره جلوگیری شود.
بایدها:
- یک طرح تجاری خوب بنویسید
- تا جایی که میتوانید تحقیق کنید
- بهطور مداوم آموزش ببینید
- بازخورد مشتریان بالقوه و مشتریان واقعی را دریافت کنید
- پایدار باشید و پیشرفت خود را بسنجید
برای افراد، راهاندازی و شروع کسبوکار نیز ممکن است خطرناک باشد. در اینجا لیستی از نبایدها برای کسانیکه آماده این ریسک هستند، وجود دارد:
نبایدها:
- بدون داشتن یک ایده روشن شروع نکنید
- تحقیقات بازار را نادیده نگیرید
- بهطور همزمان روی اهداف زیادی تمرکز نکنید
- هزینه کسبوکار و همچنین رقابت را دست کم نگیرید
- پول را برای چیزهایی که دوست دارید خرج نکنید، بلکه برای چیزهایی که نیاز دارید خرج کنید
براساس یک نظرسنجی، ۷۵ درصد از پاسخدهندگان در سنین ۱۳ تا ۱۷ سال، تمایل بیشتری به انتخاب مشاغل در زمینه کارآفرینی داشتند، اما ۵۵ درصد گفتند که به اطلاعات بیشتری نیاز دارند که به آنها در داشتن یک شغل موفق کمک کند. ۷۹ درصد از پاسخدهندگان معتقد بودند که سن ایدهآل برای راهاندازی یک کسبوکار قبل از ۳۰ سالگی است.
نظرسنجی منتشر شده توسط Junior Achievement USA، بزرگترین سازمان جهان که به جوانان کمک میکند تا دانش و مهارتهای لازم را برای برنامهریزی آینده خود از طریق تصمیمات تحصیلی و اقتصادی بهدست آورند، نشان داد که ۵۸ درصد از نوجوانان احتمالاً کسبوکاری را راهاندازی میکنند که بر نیازهای جامعه تمرکز دارد، حتی اگر چنین تجارتی درآمد کمتری داشته باشد.