کاخ سفید اعلام کرد که نزدیک به یک میلیارد دلار را برای رسیدگی به علل اقتصادی مهاجرت در چندین کشور آمریکای مرکزی اختصاص میدهد و کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا نیز از این پروژه حمایت کرده است.
چندین سال است که ۱۰ شرکت خصوصی از تارگت گرفته تا نستله متعهد شدهاند که ۹۵۰ میلیون دلار را برای ایجاد توسعه اقتصادی در هندوراس، السالوادور و گواتمالا اختصاص دهند. مقامات ارشد دولت گفتهاند که این طرح تلاشی برای مهار مهاجرت اقتصادی در مرز ایالات متحده و مکزیک، از طریق ایجاد فرصت شغلی در این کشورهاست.
یک مقام ارشد دولت گفت: «تلاش برای رسیدگی بهعلل ریشهای مهاجرت، به توسعهی بلندمدتی احتیاج دارد که زمانبر است، اما هماکنون هم برخی روندهای مثبت در این راه ایجاد شده است.»
در اوایل همهگیری ویروس کرونا در آوریل ۲۰۲۰، مردم گواتمالا، هندوراس، السالوادور و مکزیک اکثریت مهاجران را در مرز جنوبی تشکیل میدادند.
اما اکنون و بر طبق اطلاعات مرکز تحقیقاتی پیو، اکثریت مهاجران (۶۳ درصد)، از نوامبر ۲۰۲۲ از کشورهای کلمبیا، کوبا، نیکاراگوئه، پرو و ونزوئلا بودهاند.
دولت بایدن با استفاده از دستورات صادر شده از دادگاه، سیاست بحثبرانگیز عنوان ۴۲ را که توسط دولت ترامپ در مراحل اولیه همهگیری برای جلوگیری از درخواست پناهندگی اجرا شد، ادامه داده است.
براساس دادههای گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده، بیش از دو میلیون مهاجر در مرزهای ایالات متحده به کشورهای خود بازگردانده شدهاند و دادگاه عالی ایالات متحده در اواخر این ماه تصمیم میگیرد که آیا این سیاست را حفظ کند یا خیر.
۴.۲ میلیارد دلار سرمایه در این پروژه گردآوری شده است
مقامات ارشد دولت گفتهاند که ابتکار هریس در ماه می۲۰۲۱، معروف به Call to Action، مجموع سرمایهگذاریهای مشارکت عمومی و خصوصی ۴۷ شرکت را به ۴.۲ میلیارد دلار میرساند.
Call to Action شش بخش اصلی دارد که شامل حمایت از توسعهی بلندمدت در منطقه مانند ترویج دستور کار اصلاحات، توسعهی دیجیتالی و مالی، سلامت غذایی با توجه به تغییرات آبوهوایی و انرژی پاک برای کشاورزی، آموزشوپرورش و توسعه نیروی کار، دسترسی به بهداشت عمومی، تمرکز بر ایجاد دموکراسی و مبارزه با فساد است.
مقامات ارشد دولت همچنین گفتهاند که هریس با رهبران بخش خصوصی و مقامات دولتی برای برقراری استراتژیهای بیشتر دیدار میکند.
شرکتهای جدید در فراخوان جدید شامل Chegg (پلتفرم یادگیری آنلاین)، شرکت پوشاک ورزشی کلمبیا، Microwd که به زنان کارآفرین وامهای خُرد میدهد، Millicom (خدمات مخابراتی در آمریکای لاتین)، نستله (شرکت مادر نسپرسو و نسکافه)، نکستیل (شرکت تولید پوشاک)، پروتلا-کلمبیا (تولیدکننده پارچه)، Root Capital (صندوق سرمایهگذاری اجتماعی غیرانتفاعی در مناطق روستایی برای رشد کشاورزی)، تارگت و Viamericas (پلتفرم انتقال پول) هستند.
عوامل موثر در مهاجرت
عامل اقتصادی تنها عامل مهاجرت نیست. براساس تحقیقات مؤسسه سیاست مهاجرت که الگوهای مهاجرت را در سراسر جهان مطالعه میکند، تغییرات آبوهوایی، بیثباتی سیاسی و خشونت از دیگر علتهای مهاجرت بهشمار میآیند.
دولت آمریکا به آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده دستور داده است تا به کاهش خشونت مبتنی بر جنسیت در هندوراس، السالوادور و گواتمالا کمک کند. بهعنوان مثال در ماه ژانویه، وزارت امور خارجه یک پروژه سه میلیون دلاری را برای اجرای برنامهی حمایت از بازماندگان و سرمایهگذاری در آموزش برای مبارزه با خشونت در شش شهرداری در شمال هندوراس راهاندازی کرد.
مقامات ارشد دولت میگویند مهاجرت مردم کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا افزایش یافته و سیاست مهاجرتی برای این کشورها بهجای توسعه اقتصادی، سیستم آزادی مشروط است، زیرا آنها بهدلیل وجود رژیمهای سرکوبگر یا اعمال خشونت زیاد، نمیتوانند به کشورهای خود بازگردانده شوند.
آنها همچنین معتقدند که کاهش مهاجران از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا در مرز جنوبی، بهدلیل ایجاد قانون آزادی مشروط جدید است.
در اوایل ژانویه و پس از اعلام راهبردهای مهاجرتی دوگانهی دولت، مهاجران بیشتری با قصد عبور از مرز جنوبی اخراج خواهند شد و فرصت برای نزدیک به ۳۰ هزار مهاجر که هر ماه از کوبا، هائیتی و نیکاراگوئه وارد میشوند و دارای حامی مالی مستقر در ایالات متحده هستند، افزایش مییابد. آنها برای ورود قانونی به کشور کنترل میشوند و به آنها اجازه داده میشود که تا دو سال بهطور موقت کار کنند.