روز جهانی انیمیشن فرصتی است برای اینکه با کودک درونمان ارتباط برقرار کنیم و زمانی را به یاد بیاوریم که فکر میکردیم بهترین کار دنیا تماشای کارتون است.
تاریخچه روز جهانی انیمیشن
در سال ۲۰۰۲، انجمن بینالمللی فیلم انیمیشن (Association Internationale du Film d’Animation) این مناسبت غیر رسمی را برای بزرگداشت روزی که انیمیشن اولین نمایش عمومی خود را داشت، نامگذاری کرد. این نمایش ۲۸ اکتبر ۱۸۹۲ در موزه گروین پاریس اجرا شد، زمانی که چارلز-امیل رینود و Théâtre Optique اولین اثر خود را با نام «Pantomimes Lumineuses» ارائه کردند. این اثر مجموعهای از سه کارتون بود، «Pauvre Pierrot»، «Un bon bock» و «Le Clown Et Ses Chiens».
در سال ۱۸۸۸ بود که رینود اختراع Théâtre Optique را به ثبت رساند، دستگاهی که با استفاده از ۳۶ آینه، دو فانوس جادویی یا چراغهای مکمل که منبع پسزمینه ثابت بودند و یک پروژکتور، تصاویر را روی صفحه نمایش میداد. این تصاویر روی یک نوار بلند نقاشی شده بودند که روی دو قرقره که باید با دست چرخانده میشد، پیچیده میشد. کار کردن با قرقرهها به مهارت خاصی نیاز داشت، به همین دلیل معمولاً دست رینود بود.
هر یک از سه انیمیشن از ۵۰۰ تا ۶۰۰ تصویر جداگانه تشکیل شده بود و حدود ۱۵ دقیقه اجرا شد. رینود نقش پروژکتور را بر عهده داشت و یک نوازنده پیانو او را همراهی میکرد. بازیگران هم دیالوگها را میخواندند. این نمایش تا سال ۱۹۰۰ ادامه داشت و نیم میلیون نفر آن را دیدند.
در آن زمان، انیمیشن شروع به تکامل کرده بود. گام بعدی «سبک لومیر» بود که تجربه بصری واقعیتری ارائه میداد. تماشاگران سبک مدرنتر را پذیرفتند و علاقه خود را به اجراهای موزه گروین از دست دادند. تا آن زمان رینود ۱۲۸۰۰ نمایش ارائه کرده بود.
رینود با این تغییرات سازگار نشد و عواقب آن را متحمل شد. در سال ۱۹۱۳، او که از نظر مالی سرخورده و ویران شده بود، آخرین دستگاه Théâtre Optique را با چکش شکست و بیشتر فیلمهایش را به رودخانه سن پرتاب کرد.
۱۹۰۸: فرانسویها اولینها بودند
Émile Cohl، هنرمند فرانسوی، اولین فیلم انیمیشن را با استفاده از روشهایی که امروزه به عنوان روشهای انیمیشن سنتی در نظر میگیریم خلق کرد.
۱۹۲۳: ساخت شرکت والت دیزنی
والت و روی او. دیزنی شرکت والت دیزنی را در بربنک، کالیفرنیا تأسیس کردند.
۱۹۹۵: پیکسار
پیکسار «داستان اسباببازی» را منتشر کرد، اولین فیلم پویانمایی کامپیوتری جهان، که با درآمد ۳۶۲ میلیون دلاری در سراسر جهان، پرفروشترین فیلم سال شد.
امروز چه کار کنیم؟
۱. کارتون تماشا کنید
دوران کودکی خود را با تماشای یکی از انیمیشنهای کلاسیک زنده کنید: «بامبی» (۱۹۴۲)، «علاءالدین» (۱۹۹۲)، Frozen» (۲۰۱۳)» و غیره.
۲. از پیادهروی مشاهیر هالیوود دیدن کنید
با این کار به سیمپسونها که ستاره هالیوودی خود را در سال ۲۰۰۰ به دست آوردند احترام بگذارید. از آن زمان، برنامه آنها به طولانیترین برنامه تلویزیونی آمریکایی تبدیل شده است که از سال ۱۹۸۹ روی آنتن میرود.
۵ واقعیت در مورد روز جهانی انیمیشن
۱. جشنوارهها جنگ سرد را گرم کردند
در طول جنگ سرد، آسیفا جشنوارههایی را در اروپای شرقی ترتیب داد تا از طریق انیمیشن بین شرق و غرب ارتباط برقرار کند.
۲. جشنوارهها از تبلیغات چاپی بهره مند شدند
آسیفا با انتشار اولین مجله در مورد انیمیشن به زبانهای فرانسوی، انگلیسی و روسی، به ترویج این جشنوارهها پرداخت.
۳. اولین جشنواره در فرانسه تأسیس شد
اولین جشنواره بینالمللی انیمیشن آسیفا در سال ۱۹۶۰ در انسی فرانسه برگزار شد و اکنون مقصد اصلی بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ نفر در صنعت انیمیشن است.
۴. خلاقیت برای ادای احترام
جشنواره بینالمللی فیلم هیروشیما در سال ۱۹۸۵ به عنوان بزرگداشت چهلمین سالگرد بمباران در پایان جنگ جهانی دوم تأسیس شد.
۵. Zagreb به هالیوود رسید
برندگان جایزه بزرگ Animafest Zagreb در کرواسی به طور خودکار واجد شرایط دریافت جایزه اسکار و جایزه انیمیشن اروپا میشوند.
چرا روز جهانی انیمیشن را دوست داریم؟
۱. کارتونها سرگرمکننده هستند
با افزایش سن هنوز هم میتوانیم کارتون تماشا کنیم و با دیدن آنها از مشکلات زندگی فرار کنیم.
۲. کارتونها مفید هستند
کارتونها همیشه پرستار خوبی برای بچهها بودهاند. آنها به رشد شناختی و زبانی کودکان کمک میکنند، خلاقیت آنها را افزایش میدهند و خنده را تقویت میکنند.
۳. کارتونها آثار فرهنگی هستند
شما میتوانید به عنوان یک بزرگسال انیمیشن کشورهای دیگر را هم تماشا کنید. انیمیشن میتواند دریچهای به فرهنگها و آداب و رسوم دیگر باز کند، و در عین حال مشکلات رایج انسانی را درمان کند.