روز جهانی یتیمان ۱۳ نوامبراست و تاریخ مهمی برای آمریکاییها است تا دور هم جمع شوند و نشان دهند که به یتیمان جامعه خود اهمیت میدهند. میلیونها کودک خردسال به دلیل اینکه یکی از والدین یا هر دو آنها دیگر در این دنیا نیست با مشکلات زیادی مواجه هستند. جامعه باید برای آموزش، بهداشت، سرپناه، غذا و رفاه اجتماعی آنها اقداماتی انجام دهد. روز جهانی یتیمان برای آمریکاییهای خوشنیت و مسئولیتپذیر نشاندهنده آن است که در زمان نیاز کنار یتیمان بایستند.
تاریخچه روز جهانی یتیمان
اولین یتیمخانه جهان توسط رومیها در سال ۴۰۰ بعد از میلاد تأسیس شد و دلیل اصلی افتتاح آن تأمین غذا، سرپناه و نیازهای بهداشتی کودکانی بود که والدین خود را از دست داده بودند و هیچ مراقبی نداشتند. ایده مراقبت از کودکان یتیم جدید نیست. سیستم حقوقی یونان حمایت مالی از یتیمان را تا سن ۱۸ سالگی اجباری کرده بود. در قرون وسطی هم کلیساها سرپناه و یتیمخانههایی را برای کودکان ایجاد کردند.
در طول دهه ۱۹۰۰، شرایط زندگی کودکان یتیم در انگلستان بدتر شد. حتی بسیاری از کودکان به دلیل کمبود غذا و مراقبتهای پزشکی مناسب در مراکز مراقبتی از سوء تغذیه رنج میبردند. خیلی زود یتیمخانهها به دلیل عدم مراقبت و توجه لازم به یتیمان بدنام شدند. به همین دلیل، مردم در کشورهای غربی تشویق شدند که به طور قانونی کودکان یتیم را به فرزند خواندگی بپذیرند تا آینده بهتری برای آنها بسازند و از آنها مراقبت کنند.
در سال ۲۰۰۶، بنیاد ستارهها، یک سازمان سرگرمی که کمکهای مالی جمعآوری میکند و مراقبت از کودکان یتیم یا آواره شده به دلیل فقر، جنگ، ایدز و بلایای طبیعی را افزایش میدهد، اولین روز جهانی یتیمان را برگزار کرد. هدف اصلی این روز ایجاد آگاهی در مورد وضعیت فعلی یتیمان در سراسر جهان بود.
مردم در این روز تشویق میشوند تا با مراقبت، احترام و احساس امنیتی که یتیمان شایسته آن هستند، از آنها حمایت کنند. آنها در سراسر جهان برای کودکان یتیم کمک جمعآوری میکنند تا آنها هم به مراقبتهای بهداشتی و آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند.
۱۸۰۶: اولین یتیمخانه آمریکا در نیویورک تأسیس شد
الیزابت شویلر همیلتون اولین یتیمخانه خصوصی آمریکا را افتتاح کرد.
۱۸۳۸: «الیور توئیست» اثر چارلز دیکنز منتشر شد
چارلز دیکنز درباره کار کودکان و یتیمان در دوران ویکتوریا نوشت.
۱۸۵۴: جنبش قطار یتیم معرفی شد
قطارهای ویژهای کودکان را از شهرهای شلوغ به خانههای پرورشی در غرب میانه منتقل میکرد.
۱۹۳۵: تولد Foster Care مدرن در آمریکا
قانون تأمین اجتماعی اولین کمکهای مالی فدرال برای خدمات رفاهی کودکان را مجاز کرد و تضمین کرد که بازرسی از خانههای سرپرستان قبل از جابهجایی کودکان انجام شود.
امروز چه کار کنیم؟
۱. برگزاری یک مراسم خیریه
لازم نیست یک مراسم خیریه بزرگ برگزار کنید. میتوانید آن را در مدرسه، کالج یا محله خود ترتیب دهید و برای کودکان، پول، لباس، کتاب و اسباببازی جمع کنید. اگر اسباببازیها یا لباسهای مستعمل اهدا میکنید، مطمئن شوید که تمیز و سالم هستند.
۲. غذا درست کنید
هیچ احساسی بهتر از این نیست که با غذایی که خودتان تهیه کردهاید دیگران را سیر کنید. یک غذای لذیذ تهیه کنید و آن را به یک یتیمخانه ببرید. بچههای آنجا از خوردن غذای خانگی خوشمزه لذت میبرند، زیرا با تمام عشق، دقت و محبتی که شایسته آن هستند، تهیه شده است.
۳. حمایت مالی از یک کودک یتیم
لازم نیست به طور قانونی یک کودک را به فرزندخواندگی بپذیرید. کسانی که مایل به حمایت از تعداد زیادی یتیم هستند میتوانند با پرداخت هزینههای تحصیل و سایر هزینههای روزانه آنها را حمایت کنند.
۵ واقعیت در مورد اولیور توئیست
۱. الهام از زندگی واقعی
این رمان از زندگی کودک کار، رابرت بلینکو، الهام گرفته است.
۲. دوران کودکی
چارلز دیکنز زمانی که ۱۲ سال داشت در یک کارخانه شروع به کار کرد.
۳. از کتاب گرفته تا نمایش روی پرده بزرگ
این کتاب در سال ۱۹۶۸ از یک فیلم سینمایی اقتباس شد.
۴. یک داستان سریالی
این داستان اولین بار در سال ۱۸۳۷ به شکل سریال و بعد از اتمام قسمت سوم، به صورت کتاب منتشر شد.
۵. همکاری با دیزنی
دیزنی در سال ۱۹۸۸ یک انیمیشن براساس این رمان ساخت.
چرا روز جهانی یتیمان مهم است؟
۱. به مردم یادآوری میکند که از یتیمان مراقبت کنند
وقتی مردم نسبت به مشکلاتی که کودکان یتیم تجربه میکنند، دلسوزی و همدردی نشان میدهند، کودکان را همراهی میکنند تا با غم از دست دادن والدین خود کنار بیایند. چنین ضربهای میتواند باعث مشکلات روانی، به ویژه در کودکان کوچکتر شود. پس وقتی یک روز کامل به مراقبت از یتیمان اختصاص داده میشود، به مردم یادآوری میکند که از آنها مراقبت کنند و کمک کنند زخمهای عاطفی خود را التیام دهند.
۲ مردم را تشویق میکند تا هزینه تحصیل کودکان بیسرپرست را بپردازند
کودکان یتیمی که والدین خود را از دست دادهاند، معمولا مدرسه خود را ترک میکنند، چون توانایی پرداخت هزینه کتاب، حملونقل و هزینههای مدرسه را ندارند. با حمایت از تحصیل این کودکان، آنها میتوانند در مدرسه بمانند و تحصیلات خود را تکمیل کنند.
۳. به حذف کار کودکان کمک میکند
کودکان یتیمی که در کشورهای فقیرنشین زندگی میکنند، اغلب از سنین پایین کار میکنند. یکی از دلایل اصلی رضایت این کودکان به کار، عدم حمایت مالی است. آنها باید هر روز کار کنند تا خود و خانواده خود را تأمین کنند. زمانی که به آنها کمک مالی برای غذا و سرپناه داده میشود، میتوانند مثل سایر کودکان هم سن خود بازی کنند و به مدرسه بروند.